Få hjælp til eksamensangst

Du skal have de resultater du fortjener. Ikke dem, din eksamensangst begrænser dig til.

 

Der er forskel på nervøsitet og eksamensangst

De fleste bliver nervøse når de skal til eksamen og for mange gør den lette nervøsitet, at fokus er skærpet og man herved præsterer sit bedste. Mens eksamensangst gør lige det modsatte.

Unge studerende har fortalt mig om følgende symptomer. Måske er det noget du genkender?

 • Svedige hænder, ondt i maven og kvalme
 • Kroppen ryster
 • Du græder eller kæmper for at holde gråden tilbage
 • Klappen, der går fuldstændig ned
 • Tankemylder og søvn besvær
 • Skriveblokering, du synes, alt hvad du skriver lyder dumt
 • Føler dig reelt syg og har mest lyst til at sygemelde dig
 • Tænker på alle mulige undvigemanøvrer, også selv om du godt ved, at det er helt urealistisk
 • Føler dig mindreværdig og frygter at klare dig dårligere end de øvrige studerende

Det skal du ikke finde dig i!

Der kan nemlig gøres noget ved det.

Jeg kan hjælpe dig med at finde ind til roden af din eksamensangst. Når vi ved hvorfor angsten tager styringen, kan vi gøre noget ved det.

Måske stiller du urealistisk høje krav til dig selv? Hvordan har dit selvværd det? Oplever du, at du skal præstere for at opnå anerkendelse?

Det du får med herfra:

  • Værktøjer til at håndtere negative tanker og bekymringer og
 • Teknikker til at kontrollere angsten, så den ikke tager over.

Mias fortælling om angst for eksamen

Hej Ellen,

Igen, tusind tak for hjælpen! Jeg er så glad for alt du har gjort for mig. Det har virkelig hjulpet mig meget.

Slem eksamensangst

Da jeg startede på skolen, havde jeg meget slem eksamensangst i forbindelse med mundtlige eksaminer. Det afholdt mig fra at starte på uddannelse, fordi jeg var overbevist om, at jeg ikke ville komme igennem den, når eksamensperioden startede.

Jeg startede på skolen lige præcis for at øve det at gå til eksamen, i håb om at det i hvert fald ikke var det, der skulle holde mig fra at uddanne mig.

Fagligt dygtig

Jeg har altid været god fagligt, men social angst og især eksamensangsten har ødelagt mine mundtlige eksaminer fuldstændig lige siden 9. klasse, og siden da er det kun blevet sværere.

Jeg har før prøvet eksamensangstforløb og akupunktur mod angst, men ingen af delene har rigtig virket for mig.

Hypnose virkede

Med hypnosen arbejdede vi ligeså meget med mit selvværd, som med angsten, og allerede efter første gang, følte jeg en forandring indeni. Jeg hvilede mere i mig selv og følte mig mere ‘hel’. Jeg troede på mig selv, og følte ikke længere trangen til at flygte fra alt hvad der havde med eksamen at gøre. Det lyder vildt, og lidt ‘let’, men hypnose var bare med det samme noget der virkede for mig.

Jeg fik forskellige teknikker der skulle hjælpe mig når jeg begyndte at mærke angsten, blandt andet et anker og en skytsengel inde i mig selv. Det, især, har hjulpet mig meget, samt at kende vigtigheden af den rette vejrtrækning.

Jeg blev boostet et par gange, men havde ellers kun to gange med ‘rigtig’ hypnose, hvor vi fik samlet små stykker af mig selv op, som var blevet slået af i fortiden. På en måde blev jeg sat sammen igen, og det var lige det der skulle til.

Eksamen gik over al forventning

Min første eksamen var mundtlig engelsk, en jeg havde frygtet, fordi jeg ikke bryder mig om at blive hørt, og slet ikke på et andet sprog. Men det gik bare rigtig godt. Jeg kørte roligt gennem mit oplæg og havde 100% styr på mig selv og mine følelser. Bagefter kunne jeg ikke fatte hvad jeg lige havde gjort.

Jeg havde aldrig troet at jeg skulle have en eksamen som den jeg lige havde haft. Jeg gik hverken i stå, sprang noget over og oveni købet kom jeg igennem uden at bryde sammen i gråd. Jeg var lykkelig da jeg kom ud fra eksamenslokalet, og karakteren kunne ikke betyde mindre på det tidspunkt.

Følelsen af succes tog jeg med til de tre andre mundtlige eksaminer, og det kørte bare derudad. Det var slet ikke til at tro at de to hypnose skulle have gjort så meget for mig, men jeg er sikker på at det er dem der har hjulpet mig. De gav mig troen på mig selv og det var den jeg manglede.

Det lyder som et mirakel, og er det måske også, men jeg tror virkelig at hypnose kan hjælpe rigtig mange mennesker med alle mulige forskellige ting. Hvis man har muligheden for hypnose, skal man helt sikkert bruge den! Jeg fortryder meget at jeg ikke har gjort det før, men bedre sent end aldrig.


Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om, hvordan det foregår.

Du er også meget velkommen til at følge mig på min Facebookside. Jeg lever af at hjælpe mennesker af med angst, vaner og livets andre udfordringer.

Kender du nogen med eksamensangst?

Du kan downloade og printe min folder om eksamensangst her. Måske de ikke ved, at der faktisk er hjælpe at hente.