Angst behøver du ikke at finde dig i…

Er du blandt de mange danskere der lider af angst?

Årsagen til angst er typisk en kombination af medfødt sårbarhed, traumatiske oplevelser eller misbrug. Det kan også være belastningsreaktion på livskriser eller voldsomme oplevelser i barndommen. Den slags oplevelser kan være alkoholmisbrug, vold, svigt eller tanker, der aktiverer dit indre alarmsystem. En angstreaktion er en klassisk reaktion på lang tids stress.

Symptomer på angst

 • Angstfølelsen. Måske oplever du en indre uro eller en total følelse af panik og dødsangst. Situationen kan føles uvirkelig som om du opholder dig i en ”osteklokke” eller som om du er ved at besvime eller miste selvkontrollen.
 • Angsttanker. Kender du katastrofetanker? At dine tanker kredser om det der opleves truende. Du kan opleve det som om du slet ikke kan klare situationen, at du er ved at blive sindssyg og du føler at du slet ikke kan tænke klart.
 • Kropslige angstsymptomer. Åndenød, en klump i halsen, hjertebanken, smerter i brystet, svedeture, du ryster, føler dig svimmel, får ondt i maven og måske diarré.
 • Angstadfærd. Du har undgåelsesadfærd, du forsøger at flygte fra den situation, hvor angsten opstår. Du finder på undskyldninger for at undgå det der aktiverer din angstrespons. Dine tanker og din almindeligvis sunde dømmekraft er sat ud af spil.

Hypnoterapi har vist gode resultater på angst

Hypnose kan hjælpe mod både angst og fobier, så du kan leve et helt almindeligt liv. Gennem hypnoterapi får du fjernet de tanker, som blokerer for fornuften, når angsten presser sig på.

Du kan læse meget mere om hvad hypnoterapi er her.

Hvorfor er hurtig angstbehandling vigtig?

Angst har en ubehagelig tendens til at brede sig. Hver gang du påfører dig selv angst, påvirkes dit nervesystem. Og med mindre du selv kan arbejde dig ud af angsten, har du brug for hjælp til lære at tackle den.

Angst indgår sammen med stress i en kedelig, nedadgående, kemisk spiral, hvor endestationen hedder depression. Og har du først en depression, så har du et selvstændigt problem mere.

Så jo før du starter på en angstbehandling, jo hurtigere er du frisat fra alle de forhindringer en angstreaktion belaster dig med, i din hverdag.

Mere om angst

Angsten er grundlæggende en sund følelse, der er med til at sikre vores overlevelse.  Angstfølelsen er et indre alarmsystem, der sikrer, at du reagerer i farlige situationer og passer godt på dig selv. Nogle gange får angstfølelsen så meget magt, at den forhindrer dig i at leve et helt almindeligt liv.

De mest almindelige angstformer kan du læse mere om nedenfor.

 • Generaliseret angst
  er en vedvarende angst og bekymring, der mere eller mindre konstant er tilstede både fysik og psykisk
 • Helbredsangst
  en ubegrundet angst for at fejle noget alvorligt
 • Panikangst
  pludselige og uventede angstanfald
 • Præstationsangst / eksamensangst
  Fornemmelsen af slet ikke at kunne huske vigtigt stof eller være så mærket af angstsymptomer at du ikke kan koncentrere dig eller fokusere på det der er vigtigt lige nu.
 • Socialangst / socialfobi
  er angsten for andres negative vurdering, en følelse af at skulle leve op til det uopnåelige
 • Agorafobi
  er angsten for at være alene på offentlige steder, det kan både være i offentlig transport, på gaden og i butikker.
 • Enkeltfobi
  er angsten for enkelte ting som fx højder, at flyve, edderkopper, hunde, lukkede rum oa.
 • PTSD
  Posttraumatisk belastningsreaktion er en vedvarende angstpræget følelse efter en voldsom, livstruende begivenhed som feks. Trafikuheld, overfald, vold mv.
 • OCD
  er tvangsprægede ubehagelige tanker og overvejelser, der ofte fører til tvangshandlinger og tvangsprægede ritualer. Fx angsten for bakterier, der fører til hyppig håndvask eller forestillinger om, der vil ske en ulykke hvis ikke helt bestemte ritualer udføres

Når vi forener terapi og hypnose opnår vi en metode, der hurtigt kan lette dig fra de symptomer, der forstyrrer din hverdag. Hypnoterapi har så høj effekt fordi vi her, hurtigt arbejder os ned i dit ubevidste sind, hvor angst og traumer har rod. Her kan vi bearbejde din angst, så du oplever dig angstfri og fuld af mod.